Breath of Life
follow Dboard review entry linkies about


Yuyaa // 18 yo // engineering and computer science student
template by : leejaehyun
School 2013
Friday, 21 December 2012 • 01:22 • 2 comments


Assalamualaikum peeps!
hari ni ak rasa macam dah gemok sangat. luls. yerlah. malam tadi,, mak aku buat pulut durian kan. then, makanlah sikit walaupun sebenarnya, aku tak nak makan malam. lepas abes je makan, alah, tak sampai 10 minit pun, abang aku pun balik bawak satay. oh myyy!!! rezeki jangan ditolak weh. kalau ak tk turun karang, abeh satay tu. luls. lps tu,, masa dk tgk citer School 2013 ne, ad lah jiran aku kasi mee pulak. wallaweeeyyyy!!! gemok giler lah sekarang ne. yang asalnya tak nak makan malam dah jadi terlebih makan pulak. ok. bukan itu yang ak nak citer sebenarnya, tapi pasal citer yang ak telah tengok ne. SCHOOL 2013. best siot citer ne walaupun ak baru tengok sampai episode 6. yerlah. sebab baru ad episode enam. 

synopsis nya : *ak copy jer. sbb kalau ak citer panjang pulak

Seungri High School ranks as one of the worst of the 178 high schools in Seoul based on academic scores. Seungri High School is now busy preparing presentations for its new students. Class 2 is at the bottom of grade 2 at Seungri High. Nam-Soon (Lee Jong-Suk) is selected class president for grade 2, thanks to the support of Jung-Ho (Kwak Jung-Wook), who is a member of the school gang. Se-Chan (Daniel Choi) is the top Korean language teacher at a famous institute in Gangnam. In order to improve the student's scores at Seungri High School, the school hires Se-Chan. When Se-Chan appears at the school's opening presentation, Nam-Soon becomes embarrassed. 

so,, this is the sinopsis. let me tell you something. ak sebenarnya kan,, tk tengok epsode satu dan 2 citer ne. sbb tu ak copy jer synopsis dy. hehe. 


aku tulis yang ak ingat je ne taw.kalo yg ak ingat,, epsode 5 and 6 je lah yerr. sbb still fresh dalam kepala otak aku ne
Nam soon tu,, umo 19 tahun,, Heung Soo pun. tapi, orang hanya taw yang Heung Soo tu je umo 19 taon. rasanya macam tu lah. sebab aku tak paham sangat kisah dy ne. one day,, Jung Ho pergi junpa Nam Soon, ohh, masa tu nak dekat dengan exam. Jung Ho suruh Nam Soon pergi curik kertas exam tu kalau tak nak Heung Soo jadi mangsa. its kinda like that lah. ak tak pandai sikit bab2 bercerita ne. then, Nam Soon ne tak naklah heung Soo pulak jadi mangsa sebab diorang member. memberlah kot. lepas tu, Nam Soon pergilah kat bilik exam sheet tu. alah. lps tu,, gemparlah yang ad orang curik exam sheet tu. tapi,, Heung Soo yang kena sebab Nam Soon tak curik pun exam sheet tu. dy just pergi je kat bilik tu. then dy pergilah mengaku. sbb dy nak protect Heung Soo kot. ttbe ckgu dy tu, Mr.Kang pun teringat yang Nam Soon pernah pergi cari  Mrs. Jung [ Jang Na Ra], tapi masa tu Jang Na Ra tak de. so, Mr.kang tanya kenapa then, Nam Soon cakap, ' if i do nothing, someone will get hurt. if do something bad, no one will get hurt.' macam tu lah lebih kurangnya ayat Nam Soon. then Mr.Kang pun tau lah benda ne. so, dy pun selamatkanlah Nam Soon daripada nak kena tangkap sbb pengetua nak lapor kat polis. 

kalo episode enam pulak,, pasal heboh Heung Soo samseng. sebab mak Minki lah. oh myy,, bukan Min Ki Nu'est taw. luls.then,, ak tk pandai dah nak citer. luls. korang tgk sendirilah. ak xcited nak tengok sambungannya. and ak rasa apa yang jadik kt kelas tu, ade kaitan dengan Jung Ho jugak. senang cakap, Jung Ho punya angkara. ak. i just guess. 

so,, nah,, korang layanlah picta ne ok.



T-ara Dani pon berlakon jugak taw


nah. ne lah Nam Soon tu. Lee Jong Suk. yang jadik ssun dalam Secret Garden. yg Oskar selalu dok kejar tu. luls. semadd kan??

ok. its already late. gud nite peeps! hev a sweet dream ya.









PAST
FUTURE