Breath of Life
follow Dboard review entry linkies about


Yuyaa // 18 yo // engineering and computer science student
template by : leejaehyun
Mereka mengajarku Erti Persahabatan
Wednesday, 6 June 2012 • 00:32 • 0 comments







FRIENDSHIP???
did ya know what friendship really is??
from deep of my heart, aku rasa persahabatan tu memang penting dalam one's life.
and cara sumone dengan sumone yang lain menghargai persahabatan jugak berbeza. dan for sure, ak sayang cinta gila kat sumer member2 aku. wahai korang~ aku sayang korang. rasa cam nak nangis jer. seryesly aku cakap, mmg skang ni aku nak nangis. 
xceli aku baru abes tengok citer jpun ni. tajuk dia Nobuta Wo Produce. citer ne dah lama kuar. 2008 lagi. tapi, baru terbukak ati nak tengok. dead seryes, cerita ni lagi best dari sumer korean love story. citer ni memang boleh buat orang menangislah. sedeyh weyh citer dia. Shuji ni bdak femes kat skolah dia. n Akira lak, biasa2 je. then ada bdak baru dlam kelas dorang. nama dia Nobuko. Nobuko tu, scary gler rh time fes2 tu. skali tengok macam ju-on pon ada. Nobuko tu slalu dibuli. pastu, Akira n Shuji ni berpakat nak ubah Nobuko. diorang panggil Nuboka tu Nobuta. thats much better mybe. haha. then, leps tu lah byk pasal friendship diorang. sumtimes tu, Shuji bimbang gak ke'femes'an dia akan menurun. mmg dia punya femes tu menurun. tapi, bukan sebab Akira or Nobuta. tapi, sbb dia tak tolong kawan dia yg sklas tu kna pukul. masa tu dia macam dah serik tolong orang sebab dia dah penah tolong orang, tapi, dia pulak dipersalahkan. masa tu kat dalam kelas dia macam dah tak wujud. macam sume ingat dia jahat. khabar angin pun tersebar luas. tapi, Akira n Nobuta still dengan dia even dia tak nak mereka berdua tu dekat dengan dia. mmg best rh cter dy. ad stu part tu, Nobuta ada kawan baru, pompuan. Aoi.. Aoi tu jahat sangat.  tapi, Shuji jer tau Aoi tu jhat. Aoi pun penah buat sumthing sampai orang ingat Shuji tu jahat sgt. tp, dua orang member dy tu, still dengan dy. ahh. suwitt sangat. tapi, at last tu, diorang tak sempat nak tgk Nobuta ketawa sbb sblom ni Nobuta tak pandai ketawa. Shuji kena pindah masa akhir tahun tu. lepas tu, Akira tu pindah sebab Nobuta yang suoh. Nobuta cakap yang Shuji dan Akira mesti bersama. Ahh,, suwittlah dia punya friendship tu. aku suka. so my friend, aku sayng cinta giler kat korang!! with all my heart for sure! *blushing* sedih woo talking bout friendship ne. hargailah persahabatan kamu
aku teringat apa yang ayah Shuji cakap.

kawan yang sejati ialah seseorang yang apabila kawannya datang ke rumah dia bersama satu beg besar [or sumthing like thatlah] dan mengaku telah membunuh orang. dan dia mendengar sehingga habis apa yang diceritakan kawannya. itulah kawan yang sejati


kiranya. dia tidak menghukum kamu secara membuta tuli kot mksd dia. ak faham. tapi, nk ckp tu tk pandai


dear friends,


once we become friend, forever friend
FRIEND TILL JANNAH

p/s : tak boleh lah nak cakap sal friendship ni. rasa cam nak nangis jer. thanx coz light up my world!!





PAST
FUTURE